Animerecension: DearS

Halvdan Chobitsklon med sexistiska rymdisar lyckas vara smårolig, men inte mer.

År: 2004

Genre: romans, ecchi, sci-fi, komedi

Antal avsnitt: 12

Här är alltså Spluffens allra första animerecension. Håll till godo.

Har du sett Chobits? Då kan du i princip handlingen i DearS. Kille hittar naken tjej utomhus, hon kan inte prata och han tar hem henne till sin lägenhet.

För ungefär ett år sedan kraschade ett skepp fullt med rymdvarelser, DearS, på jorden. Rymdvarelser som nästan alla ser ut som jättesnygga mänskliga tonårstjejer. Precis där, ungefär 13 sekunder in i första avsnittet, började jag inse att den här serien nog inte skulle vara den bästa jag sett hittills.

Vår kära protagonist, Ikuhara Takeya, är inte särskilt fascinerad av rymdvarelserna och förstår inte riktigt varför alla killar på hans skola verkar älska dessa ”DearS”. En dag på väg hem från skolan stöter Takeya ihop med en naken flicka som endast kan prata ett för Takeya okänt språk. Han tar i alla fall med henne hem till sig och ger henne kläder att ha på sig. Ren, vilket Takeya döpt sin nyfunna DearS till, lär sig snabbt att tala det hela blir ett än större mysterium när Ren bestämt hävdar att hon är Takeyas slav och att han är hennes mästare.

Hela handlingen känns redan från början löjlig och krystad vilket visar sig hålla i ända till det inte helt oförväntade slutet. Efter tre avsnitt känns det redan som jag vet vad som kommer att hända i slutet. Jag fortsätter att titta i hopp om att det senare ska ta fart men det gör det inte. Något som gör det hela uthärdligt och stundtals även riktigt kul är de sanslösa skämten som egentligen är väldigt smaklösa. Ibland säger Ren så otroligt skumma saker att det är helt omöjligt att inte dra på smilbanden. Takeya blir dessutom hela tiden trakasserad på olika sätt, mest sexuellt. Detta är oftast inte roligt alls men ibland kommer det så oväntat att man bara måste tycka det är kul.

Miu och Ren, två människoliknande rymdvarlser som kallas DearS.

Miu och Ren, två människoliknande rymdvarlser som kallas DearS.

I serien finns en hel del personligheter. Den kanske mest färgstarka är Takeyas lärare Mitsuka som mest kan liknas vid en nymfoman. Allt hon hör tolkar hon på ett sexuellt sätt, hon låter eleverna läsa sexnoveller på engelskan och klär av under lektionerna. Dessutom tar hon hela tiden på alla. Andra karaktärer som Miu, en annan DearS, och Neneko, Takeyas barndomsvän, drar alla ett strå till den inte alldeles för höga stacken ‘DearS’. Faktum är att karaktärsutbudet är en av de få saker serien gör bra. Det finns en karaktär för allt och inga känns direkt överflödiga eller alldeles för tråkiga.

Det är inte direkt någon ful serie, animationerna fungerar och är helt ok även om de inte direkt är något att hänga i julgranen. Karaktärsdesignen kan dock ifrågasättas då den ganska ofta inte bara känns smaklös utan också leder till att jag får intrycket av att jag ser en tredje klassens hentai.

Allt som allt är DearS en okej anime. Inte mer och inte mindre, bara okej. Jag hade småroligt när jag såg den och tack vare det korta antalet avsnitt hinner den inte bli allt för tjatig utan är helt klart sebar. Jag rekommenderar inte direkt någon att se den här men om det någon dag regnar väldigt, väldigt mycket tycker jag att du borde överväga det.

Plus: Det finns en del bra karaktärer, animationerna är ok, ibland ganska rolig.

Minus: Ful design, dålig handling, överdrivet sexistiskt med dåliga sexskämt.

Betyg: 5/10

5av10

Annonser

2 Responses to “Animerecension: DearS”


  1. 1 Jakob 06 maj 2009 kl. 13:25

    Sexuell kan du vara själv gubbe!!

  2. 2 spluffen 07 maj 2009 kl. 12:37

    Sexgubbe =C


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Annonser

%d bloggare gillar detta: