Få tag på smaskiga saker

Det är svårt nog att komma på vad man har lust att se för serie, spela för spel osv. Men när man väl kommit på det kan det också vara lite småkrångligt att få tag på sakerna. Har man dessutom en begränsad ekonomi som de flesta av oss har kanske man inte har lust att betala hundralappar i frakt på något man köpt till överpris på Ebay. Så nu tänkte jag bidra med några tips för websidor som gör livet lättare. Alla saker går säkert att få tag på om man söker runt på en massa torrent-sidor med men jag försöker hålla det här så enkelt som möjligt.

Spel

Det är dyrt och svårt att få tag på äldre spel. Nya spel finns att få tag på nästan överallt men bara efter ett par år har de nått sitt bäst-före-datum och har man då missat att spela det så är det kört. Du måsteköpa gamla, dyra, dammiga konsoler som ingen minns namnen på. TurboGrafx-16 kommer ju alla ihåg menar jag. Hårdvaran fungerar dessutom ofta dåligt. Då kan det vara skönt att bara kunna spela spelen på en vanlig PC istället. Jag har en USB-handkontroll jag köpte för en hundring på CDON.se och det känns faktiskt rätt autentiskt. För att spela TV-spel på PC behöver man dock en emulator (emulerar spel-systemet) och spel-roms (i princip artificiella spelkasetter).

Spelroms: http://www.rom-world.com/

Emulatorer: http://www.emulator-zone.com/

Anime

Film är mycket tacksammare än spel. Efter 5 år är de inte förlorade för evigt utan har mycket längre livstid. Däremot finns problemet med utländsk film, som anime, att många av dem inte släpps utanför ursprungslandet eller i alla fall inte i Sverige. Dessa går då alltså inte att få tag på i butiker. Som tur är för oss som vill se anime som inte släppts utanför Japan är att det finns så kallade ”fansubbers” som gör bland annat engelska undertexter till anime. Dessa är ofta mycket vanliga på torrentidor som thepiratebay osv. men vill man ha de lite mer ovanliga titlarna kan det ta stopp där. Det finns hur som helst andra att vända sig till:

Tokyo Toshokan är, som de uttrycker sig, ”A BitTorrent Library for Japanese Media” och där finner du mycket som annars kan vara småkrpngligt att få tag på. – http://tokyotosho.com/

TV-Serier (icke-anime)

Asiatiska TV-serier är absolut inte jättepopulärt i Sverige. Jag vet inte om det kanske går att hitta någon engelsk utgåva av någon större serie i nåon välsorterad butik men generellt finns det inte alls i här. Då får man antingen vända sig till import eller nedladdning. Samma sak gäller såklart här som för anime: mycket släpps inte alls utanför ursprungslandet. Men lugn! Även i det här fallet finns ofta ”fansubbers” som gör serierna tillgängliga för dig på engelska.

Tokyo Toshokan har japanska serier. http://tokyotosho.com/

Den största och häftigaste sidan för området är D-Addicts. Här finns massor av mysiga saker. Det taraldrig slut – http://www.d-addicts.com/

Hm, ja det var väl det. Mer kanske kommer senare vid något tillfälle. Hoppas att du kollar in något av det här, speciellt om du vanligtvis inte håller på med något sånt här. Zai Jian!

Annonser

4 Responses to “Få tag på smaskiga saker”


 1. 1 Rebecca 30 januari 2009 kl. 16:39

  Meh :O äre Filip Beige?! 😀

 2. 2 spluffen 30 januari 2009 kl. 19:16

  Klart det är x]

 3. 3 Leo 04 februari 2009 kl. 19:44

  D-addicts är världens grymmaste sida. Har varit loyal nedladdare i några år. X) Men Tokyo Toshokan var någonting nytt :O

 4. 4 spluffen 08 februari 2009 kl. 21:12

  Mjo, men den är rätt bra =)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Annonser

%d bloggare gillar detta: