Retro-RPG i bärbar form – del 2: Dragon Quest III

Här är nästa del i bloggserien. Jag inser att det första inlägget var väldigt kortfattat och i princip inte säger något alls till någon som hört om spelen förr. Hur som helst är syftet inte att tillhandahålla tonvis med information om spelen utan snarare att för det första upplysa om att de finns i bärbar form samt erbjuda en liten hint om vad det rör sig om till de som inte riktigt vet vad det är för spel jag skriver om. Mer information och längre texter kommer med recensionerna av spelen.

Dragon Quest III

1988 släpper Enix sitt tredje Dragon Quest-spel. Än en gång är du en äventyrare som är ute på ett vrålostigt uppdrag

att rädda världen från ondska. Den stora nyheten är klassystemet som inte fanns med i tidigare titlar. Spelare får nu sätta ihop ett eget gäng av följeslagare och fritt bestämma vilka ”klasser” de ska tillhöra. Utbudet av klasser är ganska traditionellt om än ganska stort men man får ha i åtanke att spelet är över 20 år gammalt.

dragon-warrior-iii

År 2000. Det föregående årets portning av Dragon Quest I & II till Gameboy Color sålde som smör och följs nu upp av en ny version av Dragon Quest III. Spelet släpps året efter i USA under namnet Dragon Warrior III. Det första som märks är att man nu bara får ett spel i kasetten, något som skulle kunna kännas snålt men som jag ändå tycker är helt ok med tanke på hur mycket mer komplext Dragon Quest III är kontra det första spelet. Även denna titel har fått en ansiktslyftning av klass och känns ungefär tio år fräschare. Man har gjort ungefär samma förändringar som i de tidigare spelen med bättre grafik och spelbarhet etc.

Även detta spel är relativt lätt och smärtfritt att få tag på. Det går att hitta på Ebay för ungefär samma pris som föregångaren, det vill säga, om man har tur, under hundralappen och med en fraktkostnad på cirka 40 kronor. Ett pris jag tycker är helt gångbart.

/Spluffen

Annonser

1 Response to “Retro-RPG i bärbar form – del 2: Dragon Quest III”


  1. 1 Mrinalini Sarraf 25 juli 2012 kl. 7:45

    Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it
    from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really
    make my blog stand out. Please let me know where you got your design.
    Many thanks


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Annonser

%d bloggare gillar detta: