Sänglektyr

Jag är jävligt dålig på att läsa. Jag läser sakta och om det jag läser inte är så intressant att man sprängs lyckas jag alltid tappa koncentrfageln-som-vrider-upp-varldenationen och tänka på något annat. Uppmärksamhetsstörningar eller ej, det är irriterande i vilket fall. Men nu har jag hur som helst köpt en (till) bok. Jag måste lära mig läsa och för att göra det måste jag läsa något bra. Så ut på internet bär det av i jakt på en bok som kan göra min tillvaro lite mer kryddad. Jag snubblar på någon på ett forum som rekommenderar författaren Haruki Murakami: ”Asså, han skriver fett bra. Man vet liksom inte om det är såhär dröm eller verklighet liksom. Så jävla cool asså!”. ”Fucking superbra!” tänker såklart jag. Det hela följs av att jag gör en grundlig koll av mannens bibliografi (skriver hans namn i sökrutan på Adlibris) och slutligen finner hans verk Fågeln som vrider upp världen. Läser lite om boken och tycker den verkar intressant. Beställer den (skitbilligt, 39 SEK på Adlibris med gratis frakt dessutom). Idag fick jag den och jag är nöjd, nu ska den läsas. Utlovar, modigt, att jag kommer att slänga upp en recension här senare (långt senare om jag känner mina läsningsfärdigheter rätt).

Följande text står på bokens baksida:

”Toru Okadas katt har försvunnit. Kort därefter försvinner även hans fru.
Samtidigt börjar han få en rad anonyma sexsamtal på telefon, han blir kompis med en morbid med gladlynt grannflicka, träffar en kvinna som är uppkallad efter en ö i Medelhavet och lär känna en åldrad löjtnant från andra värlsdkriget.
Efter en tid har Okadas ordnade Tokyo-tillvaro bytts mot total förvirring. För att återfå kontroll över situationen börjar han tillbringa alltmer av sin tid i en torrlagd brunn och det är tydligt att inget kommer att bli som det varit.

Haruki Murakami har gjort sig känd som en författare som beskriver gränslandet mellan dröm och verklighet. Fågeln som vrider upp världen är en mörk Alice i underlandet och en hårdkokt deckare på samma gång. Boken innebar Haruki Murakamis internationella genombrott och har redan blivit något av en modern klassiker.”

/spluffen

Annonser

2 Responses to “Sänglektyr”


  1. 1 Strife 16 april 2009 kl. 12:14

    Intressant. Nästa gång jag läser en bok blir det nog denna.

  2. 2 spluffen 19 april 2009 kl. 16:16

    Super =) Läst en bit i den nu, jäkligt bra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Annonser

%d bloggare gillar detta: